Tips om duurzamer te leven

We zien het tegenwoordig steeds vaker op het nieuws, we moeten beter met het milieu omgaan en duurzamer leven. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om hier mee te beginnen. Want waar begin je eigenlijk? We hebben een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Word bewust 

Het is al een hele goede stap om alleen al bewust te zijn van duurzaam leven. Het maakt niet per se uit hoe je begint en wat je doet, als je maar begint met duurzamer leven. Alle kleine beetje helpen, dus scheid jij alleen je afval? Of probeer je wat minder plastic te kopen/gebruiken? Alles helpt, zolang je maar iets doet.

Stapje voor stapje

Als je langzamerhand wil verduurzamen kan het verstandig zijn om dit in stapjes te doen. Het is tenslotte wel een levensstijl die je aan moet passen. Als je alles tegelijk verandert, is het moeilijk om het vol te houden. Verduurzaam daarom ruimte voor ruimte in je huis, begin bijvoorbeeld bij de badkamer, vervolgens bij de keuken, en ga zo het hele huis bij langs. In de badkamer kun je bijvoorbeeld shampoo kopen zonder plastic en gebruik maken van wasbare make up doekjes in plaats van wegwerpartikelen. In de keuken kun je er ook voor zorgen om bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken. Koop geen plastic zakjes bij de supermarkt, maar zorg dat je een tas meeneemt om je boodschappen in te doen. Dit geldt hetzelfde voor de groentezakjes. Er zijn natuurlijk kleine stapjes die je kunt doen, maar wil je gelijk een grotere impact maken? Dan kan het een goed idee zijn om je benzineauto om te wisselen voor een elektrische auto. Een benzineauto stoot namelijk een stuk meer CO2 uit dan een elektrische auto. Rijd bijvoorbeeld in een Tesla, Skoda Enyaq of een Volkswagen ID3. Bekijk zelf welke auto het beste bij je past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *