Top 5 beste sneeuwkettingen

beste sneeuwkettingen

De winterperiode kan een zeer koude periode zijn met sneeuw, ijs en temperaturen onder het vriespunt. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid en veilig de weg op te gaan. Het gebruik van winterbanden is noodzakelijk. Bij een reis naar wintersportgebieden zijn sneeuwkettingen eveneens een must.In sommige landen, zoals onder andere Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zijn deze zelfs verplicht. In dit artikel staan de top 5 van beste sneeuwkettingen. Wanneer u een van deze sneeuwkettingen aanschaft, bent u goed voorbereid op een reis naar het buitenland.

beste sneeuwkettingen

 De top 5 met beste sneeuwkettingen

1. Thule Sneeuwkettingen K-Summit

Deze sneeuwketting biedt veel grip en kan moeiteloos geplaatst worden. Hij is zelfspannend, heeft een vernieuwend ontwerp en bevat opvouwbare componenten. Het wordt geleverd met een adapter voor de wielbouten en handige opbergtas. Hierdoor is hij makkelijk te vervoeren.

2. De Pewag Sneeuwkettingen

De sneeuwkettingen van Pewag zijn geschikt voor auto’s met en zonder ABS/ESP. Ze passen bij elk type velg en worden handmatig gespannen. Zij worden geleverd in een koffer inclusief plastic handschoenen, montage instructie en reserveschakels.

3. Michelin Easy Grip Evolution

Deze sneeuwkettingen staan bekend om hun grip en eenvoud. Ze zijn makkelijk te monteren en te spannnen met behulp van de metalen sluiting. De reflecterende stukken maken u goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Er wordt een draagtas bijgeleverd.

4. Modula loopvlakketting grip 120

De Modula loopvlakketting met fel rode kleur is, zoals de naam als aangeeft, alleen op het loopvlak aan te brengen. Hij is geschikt voor auto’s, waarbij geen gewone sneeuwkettingen toegestaan zijn. De ketting is evenvoudig te monteren en te spannen. Hij is makkelijk opbergbaar en wordt geleverd met een universele adapter.

5. Autoshock High Performance 540

De mileuvriendelijke oplossing gaat als een soort sok om de band heen. Hierdoor kunt u veilig, soepel en geruisloos rijden. De autosock kan snel aangebracht worden. Hij is bovendien wasbaar, waardoor hij herbruikbaar is.

De sneeuwkettingen zijn verkrijgbaar bij de ANWB en diverse speciaalzaken. Met deze kettingen kunt er zeker van zijn dat u veilig de weg op gaat. We wensen u alvast een goede reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *